Nyt om banestatus fra greenkeeperne

Banerne er endnu ikke oppe på den stand som vi gerne vil have. Det skyldes især den manglende varme som har forsinket alt vækst.

April måned var noget af det koldeste og tørreste man har oplevet i mange år, og det har bevirket at vi ikke har kunne få lukket de skader på greens efter det svampeangreb vi havde i vinters.

Vi har i uge 19 været ude at proppe, efterså og topdresse greens på Marbæk, og med det vand og varme der nu er kommet her midt i maj skulle hullerne gerne begynde at lukke til. Greens på Myrtue vil vi proppe, efterså og topdresse i uge 23 hvis vejret tillader det.

Vores udfordring med svampeangreb på greens er, at vi ikke har mere end 2 midler til rådighed, hvoraf det ene må bruges 1 gang og det andet 2 gange i en begrænset periode om året.

Fairways og teesteder er heller ikke kommet rigtig i gang endnu, og det skyldes blandt andet kulde, men også stankelbenslarver er med til at holde væksten nede. Vi har et middel mod stankelbenslarver, men det kan vi kun bruge på greens eller på et areal på størrelse med alle vore greens for ikke at overskride de belastningstal der er på dette middel, og da det er et middel vi kun må bruge i efteråret som forebyggende mod stankelben vælger vi at bruge det på vores greens. Væksten på fairway og teestederne skal nok komme i gang når larverne forpupper sig, da de så ikke spiser af græsset mere.

Menu