Scorekort fra Elitespillere

Spilleres handicap vil i et kommende nyt handicapsystem "WHS", fra 2020 blive beregnet som gennemsnittet af de 8 bedste af de seneste 20 scorekort. 

Når handicappet i fremtiden bliver et gennemsnit, skal vi bruge alle de seneste scores og gerne mange, gode som dårlige, for at kunne være så præcise som muligt, når vi vil beregne et retvisende handicap. Derfor er alle golfspillere blevet opfordret til at aflevere så mange scores som muligt – både EDS og turnering.

Det kan være en udfordring for spillere med under handicap 4,5, der jo ikke kan spille EDS runder, og derfor kun kan aflevere runder fra turneringer, som de måske ikke har tid til at deltage i.

DGU har derfor pr. 1. maj åbnet op for at golfspillere under handicap 4,5 kan spille private runder under EDS-lignende forhold, som de med markørgodkendelse kan indtaste i GolfBox, og have til rådighed til udregningen af et WHS Handicap. Sådanne runder vil ikke blive brugt til at regulere deres handicap i 2019 sæsonen, da det ikke er tilladt i nuværende system.

Med EDS-lignende forhold menes:

Der spilles efter Golfreglerne, på en bane som har en Course Rating og Slope, scoren underskrives af en markør, og spilleren har på forhånd oplyst at runden vil blive afleveret som tællende til WHS.

Det vil sige at klubbens elitespillere for at få et retvisende og korrekt handicap i 2020, og som ikke har tid til at spiller mange turneringer, i stedet bør spille en række private runder der overholder ovenstående, og som indtastes i GolfBox. Med sådanne scores i systemet vil der til 2020 kunne blive udregnet det mest retvisende handicap.

Menu